Руски олигарх се самоуби в дома си (обновена)

Getty Images/Guliver
share

Руският олигарх Борис Березовски се е самоубил в дома си в Лондон, съобщиха руските медии, като се позоваха на адвоката му.

В. "Комсомольская правда" цитира адвоката на 67-годишния олигарх: "Току-що ми позвъниха от Лондон. Борис Абрамович Березовский се е самоубил... Беше сложен характер. Жест на отчаяние? Невъзможност да живее в бедност! Серия удари! Страхувам се, че никой няма да узнае истината", написал Александър Добровинский в профила си във "Фейсбук".

Зетят на олигарха - Игор Шуппе твърди, че в последните месеци Березовский бил в дълбока депресия и почти не общувал с роднините и приятелите си.

Информацията за смъртта на олигарха потвърди и познаващият го добре Демян Кудрявцев. Той обяви, че Березовский е бил открит в дома си в Лондон в 11 ч. местно време. Друг от адвокатите му - Марк Фейгин, заяви, че за смъртта му съобщил близкият приятел на олигарха Александър Голдфарб.

От 2003 г. Березовский живееше в Лондон, където получи политическо убежище. По различни данни, в последно време той имал сериозни финансови проблеми. Не му вървяло в бизнеса и загуби огромно съдебно дело от собственика на футболния клуб "Челси" Роман Абрамович.

През януари тази година лондонски съд замрази активите на Березовский (317 млн. долара), след иск на бившата му съпруга Елена Горбунова. Олигархът, който имаше огромни дългове, започна да разпродава имуществото си. През март той предложи на търг картината "Червеният Ленин" на култовия американски художник Анди Уорхол.

 

Водещи новини

Още новини