Толоконникова от "Пуси райът" е в болница

share

Надежда Толоконникова от скандалната руска пънк група "Пуси райът", излежаваща двегодишна присъда за хулиганство, е настанена в болница за медицински изследвания. Това съобщи БТА, позовавайки се на АФП.

Толоконникова не е болна. Тя е настанена по нейна молба и по молба на адвоката й в затворническа болница, за да й се направят медицински изследвания, обяви говорителка на ведомството, без да уточни датата на настаняването.

Екатерина Самуцевич, освободена през октомври, заяви днес пред руската телевизия "Дожд", че Толоконникова "отдавна страда от главоболие, което може би е последица от тежко заболяване".

През февруари миналата година двете млади жени и партньорката им в "Пуси райът" Мария Альохина влязоха в олтара на московската православна катедрала "Христос Спасител", където изпълниха "пънк молитва" с призив към Богородица да "прогони" президента Владимир Путин.

През август трите бяха осъдени в Москва на по две години лишаване от свобода за хулиганство, мотивирано от религиозна омраза. Апелативен съд промени присъдата на Самуцевич на условна и тя бе пусната на свобода.

Водещи новини

Още новини