Дмитрий Медведев: Няма да има Апокалипсис (обновена)

share

Русия няма да воюва с никого, каза руският премиер Дмитрий Медведев по време на пресконференция.

По този начин ръководителят на правителството в Москва отговори на въпрос на журналист. Ние сме миролюбива страна, допълни премиерът. Той допълни, че бюджетът на военното министерство е по-малък, от отделените за образование и здравеопазване пари. В същото време той посочи: Към 2014 всички оръжия ще бъдат модернизирани, това е много важна за Русия, която е ядрена държава.

По отношение на борбата с корупцията той посочи, че правителството е направило много за борба с подкупите. Ние сме първи в руската история, които направихме антикорупционни закони, допълни той.

Борбата с алкохолизма и тютюнопушенето трябва да бъде хуманна, няма да прилагаме репресии. Но все пак трябва са грижим за здравето на хората. Правителството е по-силно от лобистите, представителите на компаниите са яки момчета, но ние сме сме по-силни.

Ние всички трябва да спазваме законите, коментира той предложенията за въвеждане на минимално количество разрешен алкохол за водачите и забраната за пушене в отечествените места, допълни той като допълни: Ако разрешим на шофьорите да пият това ще увеличи корупцията.

Никой не трябва да бие полицай, това е нарушение на закона във всички страни. По този начин Медведев коментира делото срещу опозиционера Сергей Удалцов. 

Не затварям вратите си да стана президент, предложих кандидатурата на Владимир Путин, защото той имаше повече шансове. Но още не мога да посоча още година, каза Медведев.

Вярвам в края на тази година,у и трябва да се подготвим да посрещането на 2013 г., Няма да има Апокалипсис, завърши той.

Водещи новини

Още новини