Откриха 139 кг кокаин, скрит в луксозни автобуси в Австралия

Pixabay
share

Двама души бяха арестувани в Аделаида, след като полицията откри 139 кг. кокаин, скрит в доставка на луксозни автобуси, предаде ДПА, като цитира изявление на Австралийската федерална полиция.

Наркотикът е бил открит в края на миналия месец в 4 луксозни автобуса, част от международна доставка за Аделаида. Двама мъже, на възраст 22 и 19 години, са проникнали в автобусите след пристигането им в Аделаида и са взели пратката, съобщи АФП, цитирано от БТА.

Стойността на наркотиците на улицата се оценява на 45 млн. австралийски долара (29,2 млн. щатски долара), съобщават от полицията.

Мъжете са обвинени в опит за притежание на кокаин в търговско количество. Ако получат максималната присъда, те рискуват да бъдат осъдени на доживотен затвор.

Откриха кокаин в министерство в Белгия

"Пратки с кокаин се конфискуват по границите на страната в безпрецедентни размери, тъй като Австралия се изправя срещу глобалния ръст на трафика", заяви суперинтендантът на австралийските гранични сили Андрю Доусън. "Синдикатите на организираната престъпност са безмилостни в усилията си да наводнят бреговете ни с кокаин, като единствената им мотивация е чисто и просто алчност и печалба."

Водещи новини

Още новини