Леонардо ди Каприо дарява 3 млн. долара за борба с горските пожари в Австралия

Getty Images
share

Леонардо ди Каприо и неговата екологична организация Earth Alliance даряват 3 млн. долара за борба с бушуващите горски пожари в Австралия.

С крупната сума холивудският актьор възнамерява да подпомогне местни организации, които се борят с огнената криза на континента.

Елтън Джон и Кайли Дженър дариха по 1 милион долара за Австралия

Организацията се "ангажира с 3 млн. долара за подпомагане на критичните усилия за борба с пожарите в Нов Южен Уелс, подпомагане на местните общности, които са най-засегнати от пожарите, възможност за спасяване и възстановяване на дивата природа и подпомагане на дългосрочното възстановяване на уникални екосистеми", пише Ди Каприо в Инстаграм.

Поне един милиард животни са унищожени от пожарите в Австралия от септември м.г. досега според местен еколог. Проф. Крис Дикман от университета в Сидни промени оценката си за засегнатите от пожарите животни. Според него само в Нов Южен Уелс са загинали над 800 милиона животни, а на територията на страната - общо над един милиард. Пожарите в Австралия опустошиха над 10,7 милиона хектара земя - територия, по-голяма от Португалия. Загинаха най-малко 27-има души, хиляди жилища са унищожени.

Крис Хемсуърт дари 1 млн. долара за борбата с пожарите в Австралия

Водещи новини

Още новини