Австралийски кандидат за депутат: Ислям е страна

share

Кандидатът за депутат в австралийския парламента от партията Единна нация Стефани Банистър нарече исляма държава.

Аз не съм против исляма като държава, но смятам, че тези закони не трябва да се толерират у нас, каза 27-годишната политичка в интервю. По-късно Банистър се опита да се оправдае. Тя заяви: Моите думи бяха извадени от контекста. Стефани е имала предвид ислямските държави, а не религията, пише The Voice of Australia.

Въпреки това евентуалният законодател е направила още доста грешки. Тя вместо Коран каза харам (буквално - тоест забранените по ислямския закон действия). По-късно тя обърка харам с халал (разрешената за мюсюлманите храна). По-малко от 2% от австралийците следват харама, заяви тя в ефир. Тя е започнала разговора за световната религия след като е била попитана за нейното отношение към имиграцията.

Банистър е кандидат за парламентарен от щата Куинсланд. Тя в момента е подсъдима и ако бъде призната за виновна, може да изпадне от надпреварата на 7 септември. 27-годишната политичка е обвинена в причиняване на материални щети. Жената е била хваната, когато е слагала стикери върху храни с надпис: Внимание! Халалът финансира терористите.

Водещи новини

Още новини