Мексико призова Израел да отвори хуманитарен коридор към ивицата Газа

Pixabay
share

Мексиканската външна министърка Алисия Барсена призова Израел да отвори хуманитарен коридор към ивицата Газа, предаде БТА, цитирайки Ройтерс. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2345

Тя се обърна към Израел, след като семейството на нейната сънародничка Барбара Ланго – служителка на неправителствена организация "Лекари без граници" в палестинския анклав, потърси помощ от мексиканското правителство

Барсена  заяви, че поддържа контакт с Агенцията за подпомагане на палестински бежанци на ООН. "Опитваме се да изведем Ланго с посредничеството на Египет, но Израел не позволява да се отвори хуманитарен коридор и не пуска никой да излезе" от Газа, написа мексиканската министърка в социалната мрежа "Екс". "Това е спешен апел към Израел, защото дори във войната има правила“, допълни тя.

Барсена  осъди атаките на "Хамас" срещу Израел. Преди това президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че иска да страната му да запази неутралитет по отношение на конфликта. 

Израел отложи сухопътното си настъпление в ивицата Газа заради времето

В четвъртък мексиканското правителство каза, че на територията на Израел все още има стотици мексикански граждани, които чакат да бъдат изведени от страната. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2345

Водещи новини

Още новини