Николас Мадуро: Да застанем като един срещу САЩ

Getty (архив)
share

Ние трябва да застанем като един срещу САЩ, които планират въоръжена агресия срещу нашата страна, заяви венецуелският президент Николас Мадуро, предаде ТАСС.

Лидерът на латиноамериканската страна заяви, че е инициирал събиране на подписи срещу идеята на Вашингтон за военна намеса във Венецуела. "Ние ще представим искрената воля на нашия народ на Доналд Тръмп и ще се молим на Бог да вразуми Белия дом", призова той в пламенна реч. Мадуро също заяви, че няма да напусне поста си.

По-рано президентът в писмо до папа Франциск помоли главата на Римокатолическата църква да посредничи в диалога между власт и опозиция. "Аз служа на Всевишния", допълни политикът в молбата си до наместника на Свети Петър.

Днес няколко държави от ЕС (Португалия, Франция, Испания, Швеция, Великобритания, Австрия, Холандия, Германия и Дания) заявиха, че признават лидера на опозицията в южноамериканската страна Хуан Гуайдо за временно изпълняващ длъжността президент. Италия обаче се обяви против. От Рим заявиха, че няма да подкрепят обща резолюция на ЕС за признаване на Гуайдо.

Водещи новини

Още новини