Семейството умъртвило Уго Чавес в Куба?

share

Семейството на Уго Чавес е помолило лекарите в Кула да отключат животоподдържащите системи на венецуелския президент, пише в. Дейли телеграф.

Британското издание, като се позовава на непотвърдени източници, съобщава, че президентът на Венецуела, за чиято кончина бе обявено късно снощи официално, се намирал на Острова на свободата от петък. 58-годишният Чавес е била настане в болница в петък и лекарите в Хавана са открили още един тумор и са съобщили, че не са способни вече да се борят за живота на пациента си.

Според Дейли телеграф вицепрезидентът Никола Мадуро, който ще поеме функциите на държавния глава, е отклонил вниманието на венецуелците, като обявил за изгонването на американски аташе Каракас. Дипломатът бе обвивен в организирането на заговор за сваляне на властта в латиноамериканската страна. В конспирацията са участвали и венецуелските военни. Британският вестник твърди, че изгонването на дипломата е станало, когато ковчегът с тялото на Чавес е бил транспортиран от Куба в родината му.

Водещи новини

Още новини