Пожар унищожи магазини в най - големия търговски център в Рио де Жанейро

share

Пожар унищожи четири магазина, но не взе жертви в най-големия търговски център на открито в Рио де Жанейро СААРА, който е и сред най-големите в цяла Латинска Америка, предаде Франс прес.

Пожарът избухнал на втория етаж на магазин за детско облекло и бързо обхванал съседните магазини. СААРА се намира в старинен квартал на градския център, където са се събрали един милион души 10 дни преди Коледа.

Пожарът бил овладян за малко повече от два часа. Президентът на СААРА (SAARA) Енио Битенкурт разкритикува бавната реакция на пожарникарите, които освен това според него нямали достатъчно вода за потушаване на пламъците.

Огнеборците обясниха недостига на вода с твърде ниското й налягане.

В търговския център СААРА има 600 магазина за облекло, играчки и артикули за карнавали и рождени дни за деца на достъпни цени. Той е силно посещаван в периода на коледно-новогодишните празници. Дружеството СААРА (Дружество на приятелите от улица Алфандега и съседните улици) е основано през 1962 г. от арабски, еврейски и португалски търговци и е станало символ на мирното съжителство между евреи и араби, отбелязва АФП.

Водещи новини

Още новини