Великобритания е нападната от язовци.
Те са толкова много, че вече представляват опасност за домашните животни и разпространяват инфекции.
За първи път от 1992 година правителството разреши ловът на тези животни, а за да се използват рационално природните ресурси, са предложили на британците да се хранят с месото им. Още повече, че цената на свинското, пилешкото и телешкото месо расте и няма намерение да спира.
Възрастен язовец напълно може да осигури една семейна вечеря, но е необходимо правилно да се приготви. Вече много майстори-готвачи в Обединеното кралство разработват рецепти специално за месо от язовец, предаде Kedem.
Според мнението на ценителите на деликатесите, месото от язовец малко се различава от това на заека, елена, лоса и другия дивеч. Тайната е в продължителното му приготвяне и предварителната обработка.