Ремонтират сградата на Европарламента в Брюксел

share

Ремонтът на пукнатините, появили се в сградата на Европейския парламент в Брюксел, най-вероятно ще отнеме няколко месеца, предаде АФП.

Минисесията на ЕП, планирана за февруари 2013 г. може да бъде анулирана, призна белгийската евродепутатка от европейските Зелени Изабел Дюран, заместник-председателка на ЕП. Според други неназовани източници ремонтът е голям и може да продължи 8 месеца.
Доклад за причините за появата на пукнатините ще бъде представен следващата седмица. Белгийска телевизия цитира архитект от Брюксел, според когото пукнатините може би се дължат на слягане на блатистата почва под парламента, тъй като сградата е построена в коритото на река Маалбеек, пресичаща Брюксел.

От няколко седмици заради пукнатините достъпът до парламента и до пресцентъра му е забранен. Минисесията на ЕП, предвидена за ноември, беше анулирана. Официалната централа на ЕП е в Страсбург, но депутатите ходят там само за пленарни сесии три дни и половина в месеца, а повечето време работят в Брюксел. От няколко години продължителността на пленарните сесии в Страсбург бе намалена заради свикването на минисесии в Брюксел.

Водещи новини

Още новини