Кипър завършва най-силния си туристически сезон

Pixabay
share

Кипър завършва най-силния си туристически сезон, като отбеляза тази година "най-добрите 9 месеца за всички времена в туризма", отчете заместник-министърът на туризма Костас Кумис. Туристическите власти и индустрия на острова са оптимисти за успешното развитие на сектора през 2025 г.

Броят на пристигналите туристи и приходите от януари до септември се увеличават забележително и този висок резултат е постигнат въпреки отрицателното въздействие на военните действия в региона и икономическата ситуация в Централна и Западна Европа, подчерта заместник-министърът на туризма Костас Кумис.

Заетостта в хотелите през октомври е много задоволителна и достига 60%, казаха от Кипърската хотелиерска асоциация. Още по-висока - 70%, тя е през започналия тридневен уикенд. Понеделник е официален почивен ден, като Кипър чества националния празник на Гърция.

Активният туристически сезон на острова официално приключва в края на октомври, но тази година той се удължава съществено. За първи път повечето хотели и туристически обекти ще останат отворени до средата на ноември, съобщи Костас Кумис.

Кипър удвоява глобата за работа "на черно" до 1000 евро

През започващия зимен сезон се очаква леко увеличение на туристите спрямо миналогодишния сезон, който пък отбеляза ръст от 7% в сравнение с предишния зимен период, предаде БНР.

Водещи новини

Още новини