Отложиха срещата на върха за Украйна в базата "Рамщайн" 

Getty Images
share

Срещата за Украйна на високо равнище в американската военновъздушна база "Рамщайн" в Германия, която трябваше да се състои в събота, беше отложена, след като американският президент Джо Байдън отмени посещението си в Германия заради вилнеещия в САЩ ураган "Милтън", предаде ДПА, като се позова на американското командване в "Рамщайн".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14802

"Събитието, насрочено за 12 октомври 2024 година, е отложено", гласи цитираното от Ройтерс изявление от днес на пресслужбата в американската военна база в германската провинция Райнланд-Пфалц, построена в близост до град Рамщайн-Мизенбах.

Скоро ще бъде обявено кога ще бъдат следващите заседания на оглавяваната от САЩ Контактна група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна, която е напът да стане част от структурите на НАТО, добави командването.

Зеленски призова за повече оръжия преди срещата на върха в базата "Рамщайн" в края на седмицата

Ройтерс отбелязва, че преди официалното изявление от "Рамщайн" съветникът по въпросите на външната политика на полския президент Анджей Дуда - Мешко Павлак, е информирал агенцията, че срещата няма да се състои, поради което Дуда няма да пътува за Германия.

ДПА на свой ред посочва, че в контекста на отмененото посещение на Байдън в Германия отлагането на заседанието на 12 октомври не е изненада.

Планирано бе американският президент да пристигне в германската столица Берлин утре вечер, като бе предвидено да се срещне с колегата са Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера на Германия Олаф Шолц. От Берлин Байдън трябваше да замине за "Рамщайн", отбелязва БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14802

Водещи новини

Още новини