Осем мигранти загинаха при опит да прекосят Ламанша тази нощ

Gettyimages (архив)
share

Осем мигранти загинаха при опит да прекосят Ламанша тази нощ, предадде БТА, позовавайки се на Пи Ей Мидия и ДПА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1661

Френската морска префектура за Ламанша и Северно море обяви, че 53 мигранти са се намирали на борда на лодка, която е била застигната от проблеми край бреговете на Амблетюз, във френския департамент Па дьо Кале.

Проведена бе спасителна операция, но за жалост бе констатирана смъртта на осем души, се казва в изявление на префектурата

Трагедията се разиграва две седмици след като 12 мигранти се удавиха при потъване на лодката им в Ламанша, посочват Пи Ей и ДПА.

Бременна жена и шест деца бяха сред жертвите на инцидента от 3 септември, като има информация, че 65 души са били спасени. 

Швеция ще плаща до 30 000 евро на мигранти, които напуснат доброволно страната

Загиналите в Ламанша от началото на годината вече са над 30, отбелязват Пи Ей и ДПА. До началото на настоящия месец френската брегова охрана е регистрирала най-малко 19 смъртни случая за 2024 г.

Според статистиката за миналата година общият брой на загиналите и обявените за изчезнали мигранти е 12 души.

"Ужасно е. Продължават да си отиват хора", заяви за Би Би Си външният министър на Великобритания Дейвид Лами. Той каза пред телевизията, че е бил в Националната агенция за борба с престъпността и е видял "нелепите гумени лодки, с които хората минават през Ламанша", с които те няма как да успеят да прекосят протока.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1661

Водещи новини

Още новини