Зеленски заяви, че неговият „план за победа“ може да подтикне Русия да спре войната

gettyimages
share

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че неговият "план за победа", който иска да представи на президента на САЩ Джо Байдън този месец, ще укрепи позициите на Киев и ще има "психологически" ефект, който би могъл да накара Русия да прекрати войната с дипломатически средства, предаде Ройтерс.

В речта си на ежегодната "Кримска платформа" в Киев, Зеленски каза, че е важно Украйна да представи плана на съюзниците си преди втората международна среща на върха за мира, която той иска да се проведе по-късно тази година.

"Ако партньорите го подкрепят (плана), това ще улесни Украйна да принуди Русия да прекрати войната", заяви украинският президент.

"За какво е този план? Това е сериозно укрепване на Украйна и според мен ще има както психологически, така и политически ефект върху решението на Русия да прекрати тази война", каза той, пише БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14566

Володимир Зеленски с план за прекратяване на войната

Зеленски за първи път говори за плана миналия месец, като заяви, че иска да го обсъди с Байдън и двамата му потенциални наследници след президентските избори в САЩ през ноември.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14566

Водещи новини

Още новини