Порои и силни ветрове удариха Северна Италия

Pixabay
share

Дъждовни бури, порои и силни ветрове връхлетяха северната част на Италия. Кодът е оранжев в редица области като Лигурия и Ломбардия, а във Венето е червен. В Пиемонт се издирва един човек.

В селище недалеч от Торино придошъл поток отнесъл мъж работил с трактор, човекът се издирва, а в долината Вал Кизоне са паднали 200 мм дъжд на квадратен метър. В Пиемонт пороите отнесоха и два моста, има изолирани селища, свлачища прекъснаха пътища.  

Евакуирани са туристи от високопланинска хижа в Алпите. Силният вятър и пороен дъжд разрушиха напълно парници за зеленчуци и други насаждения край градчето Албенга в Лигурия. Свлачище и паднали предмети по жп линията Генуа-Вентимилия прекъснаха временно движението на влаковете. 

В  Милано за 6 часа са паднали рекордните 100 мм дъжд на квадратен метър. Река Севезо преля. Наводниха се улици и сгради, вода се изпомпва от спирки на метрото, движението е затруднено, a влаковете закъсняват с около 2 часа.  

Мощна буря над Рим, мълния удари Арката на Константин

В Мантуа концертът на Пати Смит е преместен в зала. През следващите часове лошото време  ще обхване централната част от страната с увеличаване на риска от сериозни неудобства, включително и наводнения, предава БНР.

Водещи новини

Още новини