На този етап няма доказателства, че нападението в Зиген, е имало политически мотиви

gettyimages
share

На този етап няма доказателства, че 32-годишната жена нападнала и ранила с нож хора в германския град Зиген, източно от град Кьолн, е имала политически или религиозни мотиви за извършване на това престъпление, заявиха местните власти, цитирани от Асошиейтед прес.

Тридесет и две годишната жена атакува жертвите си в автобус, който пътуваше за фестивал в Западна Германия. Според последни данни ранените в атака са шестима. Трима са в критично състояние, а останалите трима бяха изписани от болница.

Нападението стана в 19,40 ч. местно време вчера. По време на атаката в автобуса е имало 40 души.

Ранените са на възраст между 16 и 30 години и са от всички германски провинции, пише БТА.

Нападателка рани с хладно оръжие петима души в автобус в Германия

Въпреки атаката местните власти няма да отменят музикалния фестивал, за който се беше запътил автобусът, в който стана нападението.

Нападението в Зиген бе извършено точно една седмица след атаката в западния германския град Солинген, при която нападател с хладно оръжие уби трима души и рани осем. Заподозреният, 26-годишен сириец, бе задържан. Терористичната организация "Ислямска държава" (ИД) пое отговорност за атаката в Солинген, но германските власти все още разследват дали ИД наистина стои зад нападението.

Атаката в Солинген накара правителството на Германия да вземе мерки за затягане на разпоредбите за носене на ножове и да улесни депортирането на мигранти, посочва Асошиейтед прес.

Водещи новини

Още новини