Кметът на Солинген е в шок след нападението

Gettyimages
share

Кметът на Солинген Тим Курцбах изрази шока си след нападението, при което бяха убити и ранени хора по време на тържествата по случай 650-годишнината на германския град, предаде БТА, цитирайки ДПА.

"Тази вечер всички ние в Солинген сме в шок, уплаха и голяма тъга“, написа той на страницата на града във Фейсбук.

"Всички искахме да отпразнуваме заедно годишнината на нашия град, а сега трябва да скърбим за загиналите и ранените“, каза той.

 

"Моля се за всички онези, които все още се борят за живота си“, пише той.

Трима убити при нападение с нож

Курцбах също така изрази съболезнованията си на тези, които са станали свидетели на нападението, преди да благодари на службите за спешна помощ и полицията за тяхната служба.

"Моля ви, ако вярвате, да се молите с мен, а ако не вярвате, тогава да се надявате с мен“.

Полицейски източници съобщиха, че нападението е било извършено на Фронхоф, пазар в центъра на града, където е била разположена сцена за музика на живо.

Хиляди хора напуснаха района, след като властите призоваха жителите да запазят спокойствие и да се приберат по домовете си, съобщи местният вестник "Солингер Тагеблат“.

Премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия Хендрик Вуст заяви, че провинцията е обединена от шока и скръбта след нападението в Солинген, при което загинаха трима души, а четирима бяха ранени. 

"В тези мрачни часове сърцата и умовете на хората от нашата провинция и извън нея са в Солинген, където акт на брутално и безсмислено насилие удари сърцето на нашата провинция“, каза той в публикация в "Екс". 

Той заяви, че цял Северен Рейн-Вестфалия подкрепя жителите на Солинген, особено жертвите и техните семейства. 

„Голяма благодарност отправям към многобройните спасители и нашата полиция, които в тези минути се борят за човешкия живот“, каза Вуст.

Водещи новини

Още новини