Всички задържани за боя в Халкидики са освободени

pixabay
share

Освободени са всички 8 задържани българи във връзка с боя, придружен със стрелба, в заведение в Халкидики в петък вечерта.

Един от тях е освободен без условия, а други двама – срещу гаранция от 500 евро, която трябва да платят до 26 август. Наложено им е ограничение да приближават бара и неговият собственик. 

Междувременно с решение на общинския съвет на община Касандра днес беше отнет лиценза на бар „Ахинос Тути Бийч“ окончателно и той беше запечатан, предаде БТВ.

Показаха кадри от стрелбата с българи в Халкидики

Формалният повод за скандала, който предшества сбиването на 16 август вечерта, е забавена поръчка. По това време в заведението има близо 400 души, сред които и деца.

Според гръцката полиция, цитирана от обществената телевизия ЕРТ, забавянето на поръчката на групата от 7-10 българи, която е започнала инцидента, е била само тривиалният повод за последвалите сблъсъци с персонала и накрая бруталния побой над българския собственик на фирмата.

В този момент били извикани и пристигнали на място трима въоръжени охранители на заведението, които влезли в сблъсък с групата, предизвикала инцидента, и стреляли 5-6 пъти вътре в бара, като ранили един от започналите кавгата тежко в гърдите, един повърхностно в ръката и веднага избягали.

В гръцките медии пише, че главните действащи лица са мафиоти и наркодилъри. Вероятно затова българи, които работят в района, отказват да коментират инцидента.

Все още се издирват се участниците в боя, които са стреляли, но е установена самоличността им. Сред тях има българи с гръцки паспорти с криминални регистрации в Гърция.

Водещи новини

Още новини