Показаха кадри от стрелбата с българи в Халкидики

Youtube
share

Гръцките медии разпространиха кадри от инцидента в Халкидики с двама простреляни българи и един с лека телесна повреда. 

Според получената в Генералното консулство на България в Солун информация от гръцката полиция във вечерните часове на 16 август в нощно заведение в курорта Ханиоти е възникнал конфликт между компания от 7 български граждани, собственика и персонала на заведението, в резултат на което има две простреляни лица и едно с лека телесна повреда. Ранените са настанени в болницата на град Полигирос.

Подробности за престрелката с българи в плажния бар на Халкидики

Още рано сутринта гръцките медии съобщиха за инцидента, при който са ранени трима мъже – всички български граждани. Първоначалните съобщения бяха, че само единият е прострелян, но сега МВнР разкри, че те са двама. Пострадалите са били откарани с линейка в здравен център „Касандрея“, а след това е преценено, че е необходимо да бъдат преместени в болница „Полигирос“. Здравословното състояние на единият прострелян мъж се определя от гръцките лекарите като „особено тежко“.

Според гръцките медии единият мъж е бил прострелян в гърдите, другият е бил ранен с нож, а третият е получил наранявания от побой.

Полицията събира показания от очевидци, за да установи обстоятелствата, при които е станал инцидентът. Според местните медии е възможно да са замесени хора, принадлежащи към българската мафия.

По времето на инцидента в бара е имало вечер с музика на живо и много клиенти.

По-късно стана ясно, че гръцката полиция е арестувала петима българи след побоя в нощния бар, съобщава БНР, като 3-ма от арестуваните са в болница. Според очевидци на инцидента петима българи са се скарали със собственика на бара и са го пребили. Впоследствие някой стреля и ранява един от българите, който е в тежко състояние в болницата в Полигирос - Халкидики, информират гръцки медии.

Води се разследване, но до момента няма официална позиция на полицията. Не се знае кой е стрелял и кой е нападнал с нож другите двама българи, които също са в болница, но без опасност за живота.

Според свидетелски показания арестуваните петима българи са били въоръжени и са стреляли във въздуха, което е предизвикало паника сред гостите на заведението, а и в съседните ресторанти. Според очевидци скандалът се е развихрил заради забавена поръчка. Последвало сбиване и стрелба. На място пристигнал полицейски екип, но униформените изчакали подкрепления, тъй като чули изстрелите.

Водещи новини

Още новини