Мъртви делфини са открити на брега на река Темза в Лондон

Pixabay
share

Мъртви делфини са открити на брега на река Темза, съобщи Би Би Си. Става дума за два делфина, заснети на различни места по поречието на реката, допълва БТА.

Дни след като миналата седмица делфин бе забелязан да плува в реката, тялото на морски бозайник бе намерено на брега на Темза в Западен Лондон. В понеделник бе разпространена и снимка на мъртъв делфин на брега на реката край кея на пристанище Челси на северния бряг на Темза в Лондон.

Обикновено когато сме наблюдавали делфини преди, то е било около Гринуич или Канари уорф, затова е странно да ги виждаме така далеч по поречието на реката, а и досега не се е случвало да бъдат забелязвани толкова често на различни места, каза Мери Тестър, координатор на района на Темза в Спасителната морска служба на британските водолази (BDMLR). Неправителствената организация за закрила на морските животински видове е проследила първия забелязан миналата седмица делфин, наречен Джо Джо. Преди той да бъде засечен, е било съобщено за два делфина, забелязани да плуват в реката близо до Канари уорф. Тестър посочи, че се очаква аутопсиите на мъртвите делфини да разкрият причините за смъртта им.

Миналата седмица тя каза, че има много различни теории затова защо делфини навлизат в реката. Според нея една от причините може да е подобреното качество на водата в Темза през последните години. Поради това рибите в реката са повече и това привлича делфините. Тя добави, че във водите на Темза има много шумове и че движението на водите в Темза може потенциално да навреди на ехолокацията на делфините.

Водещи новини

Още новини