И Вселенската патриаршия с позиция относно откриването на Олимпийските игри в Париж

Булфото
share

Церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж е съдържала сцени, оскърбителни за християнството и за Светото Евангелие, се казва в комюнике на Вселенската патриаршия, публикувано на сайта ѝ, съобщава БТА. 

По-конкретно в комюникето се казва:

"Олимпийските игри представляват върхово спортно събитие, което привлича интереса на милиони наши ближни от всяко кътче на планетата, а церемонията по откриването им има особено голямо значение, защото се провежда за представяне на историята и цивилизацията на организиращата страна и за изпращане на положителни послания в глобален мащаб.

С много скръб проследихме как  по време на церемонията в Париж се представят сцени, оскърбителни за християнството и за Светото Евангелие, но и за всеки цивилизован човек, който признава правото на вяра и на уважение към религиозните символи.

Светият Синод за откриването на Олимпийските игри: Пошлост и безвкусица

Тези картини не само не направиха церемонията по-бляскава, а я опетниха. Богохулството не е прогрес, нито оскърблението към религиозните убеждения на нашите ближни е право. Надяваме се, че спонтанният израз на погнуса и неодобрение от страна на хората е изпратил достатъчно силно послание към управляващите и представлява извор на надежда за избягване на подобни действия в бъдеще".

Водещи новини

Още новини