Испански евродепутат предупреди: Колкото повече продължава войната, толкова повече претенции ще има Путин накрая

Getty Images (архив)
share

Кой печели от удължаването на войната? Разбира се, че престъпникът Путин и неговата олигархия, но също и американският военно-промишлен комплекс. Винаги има такива, които печелят от войните и това със сигурност не са тези, които отиват на бойното поле. Такова мнение изрази Ирене Монтеро, евродепутат от Испания и зам.-председател на Групата на левицата в Европейския парламент.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14156

В интервю за испанското издание 20minutos бившият министър на половото равенство подчерта, че по отношение на войната усилията трябва да се насочат към отиването на масата за преговори и търсене на дипломатическо решение на конфликта в Източна Европа.

По думите ѝ опитът да бъде спрян Путин със санкции и други средства не само не са проработили, но в момента руският президент се намира в повече от изгодна позиция.

Тази война продължава повече от две години, а Путин не само, че не беше спрян, ами се чувства по-комфортно от всякога. За момента Путин сякаш печели войната, допълни още Монтеро.

Русия отхвърли идеята да участва във втора среща на върха за постигане на мир в Украйна

Според нея колкото повече се удължава войната, толкова повече претенции ще има Русия на масата за преговори.

Мирните споразумения предполагат постигане на решения, които да са възможно най-справедливи. Там обаче, където има капитулация, най-силният налага своята воля върху по-слабия. Такива за законите във войната – или всичко, или нищо, поясни европейският представител от Испания.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14156

Водещи новини

Още новини