Проливни дъждове причиниха хаос в Германия

Gettyimages (архив)
share

Проливни дъждове причиниха хаос в Германия, като се съобщава за наводнения в редица области, предаде БТА, цитирайки ДПА. 

Силна гръмотевична буря в южната германска провинция Бавария наводни пътища, а по земята има и паднали дървета, които прекъснаха движението на места. 

Според говорител на полицията в град Кемптен, югозападно от Мюнхен, пътищата са побелели от градушката, а службите за справяне с извънредни ситуации съобщават за около 320 операции между 18 часа и полунощ. 

Най-тежко е положението в региона Алгой и град Линдау, близо до Боденското езеро и границата с Австрия. Последващите операции, включително отводняване на мазетата, продължиха и през нощта.

Други 230 сигнала бяха регистрирани от полицейския участък в град Розенхайм, разположен по на изток. Службите за спешна помощ реагираха на сигнали за наводнени мазета и дървета, паднали върху пътища и релси. Не се съобщава за ранени.  

Двама туристи загинаха при наводнения в Словакия

Междувременно проливните дъждове в някои части на северната провинция Долна Саксония също наводниха мазета и улици. 

Службите за справяне с извънредни ситуации в Бентхайм, близо до границата с Нидерландия, бяха особено натоварени вчера, след като са получили над 100 сигнала за инциденти във връзка с проливните дъждове. 

Наводненията доведоха до временното затваряне на спешно отделение на болница, докато преливащи язовири причиниха допълнителни щети в някои жилищни райони. Няколко пътища бяха затворени за определено време, като на място са били извикани около 200 пожарникари, които да помогнат при справянето със ситуацията. 

По на юг, силни ветрове причиниха щети на стойност 130 000 евро в няколко жилищни сгради, включително и в дом за стари хора, в град Дисен, който се намира в гориста местност, близо до град Оснабрюк. 

Германската метеорологична служба предупреди, че днес и утре се очакват още бури и проливни дъждове в Долна Саксония, особено в крайбрежните райони.

Водещи новини

Още новини