Журналистът Асен Генов: Един човек не може да е гарант за етническия мир - в случая - Доган

бТВ
share

Един човек не може да е гарант за етнически мир - в случая - Доган. Проблемът с фактическата роля на ДПС в българската политика остава нерешен. Това каза в интервю за “Лице в лице” журналистът Асен Генов.

Той се пошегува, че в медиите трябва да се открият отдели по “Политическа сеизмология”  - за да бъдат измервани амплитудите на трусовете на българската политическа почва. 

Асен Генов обясни, че етническият мир няма как да е продукт на индивидуален стожер, в частния случай - на Ахмед Доган.  “Опитът да се вкара етническата нотка е свързан с желанието да се придаде мажорно звучене. Етническият мир зависи от всеки един от нас, от всеки един български гражданин”, убеден е журналистът. 

Д-р Илко Семерджиев озадачен от думите за колективност на Доган: Той винаги е взимал решения еднолично

Асен Генов припомни, че докато смятаме колко депутати са в лагера на Доган, и колко - в този на Пеевски, светът около нас не спира да се движи.  

“Унгария направи много силна заявка за въпроса със Северна Македония, че по време на председателството ще бъде отворена първата глава за преговорите. РСМ трябва да спази това, което е поела като ангажимент. Следващата седмица в ЕС предстои гласуване. Изпратили сме вече новите си евродепутати - нещо да сме чули по този въпрос?”, недоумява той липсата на позиция по важни международни теми от страна на българските представители.  

Подписахме писма за намерение с Гърция и Румъния за създаване на военен коридор на Източния фланг на НАТО

“Румъния е съсед и на Украйна - там ще бъде изградена най-голямата база на Източния фланг на НАТО. Оставаме извън този разговор”, каза още Асен Генов. 

Водещи новини

Още новини