Среднощен масиран ракетен обстрел в различни части на Украйна

Novini.bg/ Canva
share

Украйна беше подложена на масиран ракетен обстрел тази нощ. Съобщава се за експлозии в редица райони. Нанесени са  удари по градовете Кривой Рог и Одеса. В Одеса е поразена база за отдих, а в Кривой Рог е разрушен склад за храни, твърдят местните власти. Двама души са пострадали.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

Междувременно преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС ще започнат на 25 юни, съобщиха вчера от белгийското председателство. Европейската мечта на милиони украинци се сбъдва, написа в социалната мрежа "Х" президентът Володимир Зеленски.

Руска ПВО свали свой хеликоптер. Четирима загинаха 

А междувременно украинският премиер Денис Шмигал обсъди ключови области на помощта за Киев с високопоставен представител на Държавния департамент на САЩ.

Сред въпросите е възстановяването на украинския енергиен сектор чрез американски програми и съвместно производство на отбранителна продукция, предаде БНР. 

По думите на Шмигал тази година Вашингтон ще предостави на Украйна 7,8 млрд. долара за укрепване на макрофинансовата й стабилност.

Междувременно Нидерландия обяви, че ще предаде на Киев още една система за противовъздушна отбрана "Пейтриът", след като Румъния взе подобно решение тази седмица. В доставката ще участва още една държава, която нидерландската министърка на отбраната Кайса Олонгрен отказа да назове.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

Водещи новини

Още новини