Германия ще затегне правилата си за депортиране

Getty Images
share

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че Германия ще затегне правилата си за депортиране, след като поредица от нападения предизвикаха призиви за по-твърда позиция по отношение на миграционната политика, и че възхваляването на тероризма ще се превърне в достатъчно основание за връщане на лице в страната, от която е дошъл, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1594

"Всеки, който възхвалява тероризма, е против всички наши ценности и трябва да бъде депортиран", заяви Шолц пред долната камара на парламента и добави, че вътрешното министерство е засилило дейността си, за да бъдат върнати престъпници и опасни мигранти обратно в Афганистан. "Такива престъпници трябва да бъдат депортирани - дори ако идват от Сирия и Афганистан", каза той. "Извършителите на тежки престъпления и терористичните заплахи нямат място тук", допълни канцлерът, цитиран от ДПА. 

Той направи тези коментари след неотдавнашното нападение с нож в югозападния град Манхайм, при което афганистански гражданин рани с нож няколко души на антиислямски митинг. По време на нападението беше ранен и полицай, който по-късно почина. 

Почина полицаят, ранен при нападението с нож в германския град Манхайм

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1594

Водещи новини

Още новини