Изписаха Роберт Фицо от болницата

gettyimages
share

Премиерът на Словакия Роберт Фицо бе изписан от болницата, където се възстановяваше след опит за покушение срещу него, съобщиха словашки медии, цитирани от Ройтерс.

Информацията за словашкия премиер е разнопосочна. В четвъртък първоначално бе съобщено, че той няма да бъде местен от болницата в Банска Бистрица, където беше настанен след стрелбата.

По-късно се появи информация, че той все пак е транспортиран до лечебно заведение в Братислава, а днес - че вече си е вкъщи.

Ройтерс отбелязва, че болницата в Банска Бистрица и канцеларията на правителството не са отговорили още на искане за коментар. По-рано днес болницата съобщи, че Фицо е претърпял допълнителни контролни прегледи, които са потвърдили положителния резултат от развитието на здравословното му състояние и той е започнал рехабилитация, съобщи БТА.

Нападател улучи Фицо с четири куршума от близко разстояние, когато премиерът поздравяваше свои поддръжници в централния словашки град Хандлова на 15 май, където бе дошъл за правителствено заседание.

Петдесет и девет годишният Фицо бе улучен в корема и откаран в болницата в Банска Бистрица в тежко състояние. Той веднага претърпя продължила повече от пет часа операция и още една два дни по-късно.

Фицо се е разминал "на милиметри" със смъртта, възстановяването му ще е дълъг процес

Нападателят, 71-годишният Юрай Ц., бе задържан на място и му бе повдигнато обвинение в опит за умишлено убийство.

Водещи новини

Още новини