Виктор Орбан: Да окупираме Брюксел!

Getty images (архив)
share

"Да окупираме Брюксел!", такъв апел отправи унгарският премиер Виктор Орбан по време на митинг по случай националния празник на страната си", предаде АП.

Днес министър-председателят произнесе реч по повод годишнина от въстанието на унгарците срещу австрийската власт от 1848 г.

"В Европейския съюз разпалват войни, прекрояват граници, налагат чужда на обикновените хора идеология и унищожават всичко, което видят пред себе си", каза той на митинг в Будапеща.

"Ние, унгарците, живеем по различен и искаме да живеем по различен от налагания ни от ЕС начин. Ето защо аз ви призовавам за следното: Да окупираме Брюксел!", заяви още премиерът, като визира изборите за Европейски парламент през юни.

"Ние нямаме друг път освен този", категоричен бе Орбан пред събралите се в Будапеща хора и изрази готовност да поведе марш към столицата на Европа.

Според световната информационна агенция много участниците в събитието са били докарани с автобуси в унгарската столица от провинцията, за да слушат речта на министър-председателя.

Многохиляден протест в Будапеща

"В изказването си Орбан повтори нападките си срещу хората с нетрадиционна сексуална ориентация и либералната демокрация", отбеляза АП.

 

Водещи новини

Още новини