Германия смята, че Украйна е победила на фронта и трябва да започне преговори с Русия

Getty Images
share

Германия смята, че ситуацията на фронта представлява победа за Украйна, въпреки скромните резултати от контранастъплението на украинските въоръжени сили през 2023 година.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13579

Киев може да се гордее с отвоюването на Херсон, Харковска област и северните райони от руските сили, разяснява Юлиан Репке, анализатор на германското издание Bild.

Отбелязва се, че преди 2 седмици Репке е посетил Киев заедно с германския министър на отбраната Борис Писториус. След това посещение той казва, че САЩ и Германия искат да убедят Украйна да започне преговори с Русия.

Сега Репке в интервю за заместник-главния редактор на Bild Пол Ронцхаймер казва, че Берлин смята, че сегашното състояние на нещата на фронта се явява победа за Украйна.

"Бях изненадан, че казаха, че сегашната ситуация всъщност е успех за Украйна. Че това е един вид победа. Че това е ситуация, която може да служи като основа за преговори и бъдещето на страната. Вече не е необходимо да се достига до Азовско море, да се отвоюва Донецк и Крим", казва Репке, пише Блиц.

Путин обвини взривовете в "Северен поток" за разрива в руско-германските отношения

Той отбелязва, че в сравнение с март 2022 г., тогава са превзети много повече територии. Сега украинските сили за отбрана успяха да освободят Херсон, да извършат контранастъпление в Харковска област и също така да изгонят руснаците от северните райони.

"И можем да говорим, че това е един вид победа и статукво, което можем да считаме за успех. И трябва да направим всичко възможно те да гледат на това по същия начин като нас", казва анализаторът.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13579

Водещи новини

Още новини