Зеленски: След победата Украйна ще бъде различна

Getty Images
share

След победата Украйна ще бъде различна. Границите ще бъдат същите, демокрацията ще остане и както винаги свободата ще е една от най-големите в Европа, но няма да има място за тези, които ограбиха страната.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14703

Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщението си към нацията, цитирано от "Укринформ".

Тази събота три града празнуват своя ден. Градовете, които са неизменна част от Украйна, подчерта той. Става въпрос за Одеса, Суми и Лисичанск. 

Одеса. Нашата подкрепа на юг, на Черно море. Град, който заедно с Украйна има и винаги ще има световно значение. Пристанище, от което зависят животите на различни нации - от украинския износ през Голямата Одеса. Град на културата, който умее да бъде интересен за всички и уважава всички, припомни държавният глава.

Ние защитихме Одеса от унищожение. Защото руският режим не е в състояние да донесе нищо друго освен деградация. Ще върнем сигурността в Одеса. Одеса винаги е била място, където се чувстваш лекота и щастие. Одеса ще си остане така, обеща той. 

Зеленски: Никога не съм се съмнявал в подкрепата на Италия за Украйна след руската инвазия

Суми. Нашият преден пост на североизток. Всяка година през втората събота на септември той празнува своя празник. Винаги ще го празнува като свободен украински град, уверен е Зеленски.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14703

Водещи новини

Още новини