Пожар във военна база на Крим

pixabay
share

В източната част на анексирания Крим, дълбоко зад линията на руската армия гори склад за боеприпаси. Пожарът е с вторични взривове.

За пожара и детонацията първи съобщи телеграмният канал "Кримски вятър" (Крымский веть), който публикува три различни видеоклипа, на два от които ясно се вижда голям пожар и големи "искри", хвърчащи от експлозиите в далечината - вероятно ракетни боеприпаси.

Складът се намира на полигона край град Стари Крим в източната част на полуострова.

По предварителна информация е имало три "пристигания", т.е. попадения на ракети или дронове.

"Кримски вятър" твърди, отново позовавайки се на местни жители, че руските военни са блокирали пътищата в района на склада, пише news.bg.

Системите за противовъздушна отбрана на Украйна са отблъснали руска атака срещу Одеса

Ръководителят на анексирания Крим Сергей Аксьонов потвърждава инцидент. Информира в социалните мрежи и за затварянето на магистралата Таврида - "във връзка с възникването на пожар на полигона в Кировски район". Аксьонов не споменава склада за боеприпаси, но обикновен пожар някъде край пътя обикновено не води до неговото затваряне. По-късно Аксьонов съобщи и че зоната на изток от полигона ще бъде евакуирана, което ще засегне около 2000 души на четири населени места.

Магистралата "Таврида" свързва Кримския мост и територията на самата Русия с административния център на Крим - Симферопол.

От този полигон до най-близката точка на фронтовата линия има поне 230 километра.

Украинските официални източници все още не са казали нищо за експлозиите.

Водещи новини

Още новини