Италианската полиция е конфискувала имущество на стойност 11 милиона евро от калабрийската мафия "Ндрангета"

pixabay
share

Италианската финансова полиция конфискува днес активи на стойност 11 милиона евро, принадлежащи на калабрийската мафия "Ндрангета", по време на акция, свързана с разследване на антимафиотите в Катандзаро, предаде италианската новинарска агенция АНСА. 

При акцията са задържани четирима души, а общо 14 човека са обект на разследване.

Конфискуваното имущество включва някои туристически комплекси на Коста дели Деи (Крайбрежието на боговете) в калабрийската провинция Вибо Валентия. Смята се, че в един от тези комплекси са се провеждали разговори между "Ндрангета" и сицилианската мафия "Коза ностра". 

56 души бяха арестувани в Италия за връзки с калабрийската мафия

Има подозрения, че "Коза ностра" е искала калабрийският синдикат да се присъедини към нейната кампания на бомбени атентати в началото на 90-те години на миналия век, при която загинаха прокурорите Джовани Фалконе и Паоло Борселино, борещи се с мафията.

Смята се, че "Ндрангета" се е превърнала в най-мощната организирана престъпна група в Италия, благодарение на контрола си върху голяма част от кокаина, който пристига в Европа, а обхватът на дейността й се простира отвъд нейната база в Южна Италия и границите на страната.

Водещи новини

Още новини