Лондон вижда проблеми в руската армия

pixabay
share

В ежедневния си сутрешен доклад Министерството на отбраната на Обединеното кралство анализира парада на победата, който се състоя предишния ден в Москва на Червения площад, информира Руската служба на Би Би Си.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13994

Според ведомството той ясно е показал какви трудности изпитва руската армия след 15 месеца война в Украйна - както по отношение на техническото оборудване, така и по стратегически въпроси.

Съобщава се, че повече от 8000 души са участвали в парада, но повечето от тях не са бойци на редовната армия, а членове на паравоенните спомагателни формирования и кадети.

Единствените клонове на въоръжените сили, чийто истински личен състав действително маршируваше на Червения площад, бяха железопътните войски и военната полиция.

Също така експерти от британското министерство на отбраната са изненадани от участието в парада на единствения стар танк Т-34 и никакви модерни танкове. Въпреки тежките загуби на техника в Украйна, Русия със сигурност можеше да докара повече единици в Москва. Но може би властите се въздържаха да го направят, страхувайки се от вътрешна критика за грешни приоритети - да пускат на парада машини, които сега трябва да са на фронта.

Журналист от Франс прес загина при ракетен обстрел в Източна Украйна

Припомняме, че финансистът на чатната армия "Вагнер" Евгений Пригожин се възползва от празника, за да се подиграе на Путин. Той го нарече "щастлив дядо", който "си мисли, че е добър", на фона на недостига на боеприпаси и бъдещите перспективи на Русия в Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13994

Водещи новини

Още новини