Мелони: Чуйте думите на папата, спрете трафикантите

Getty Images
share

Италианският министър-председател Джорджа Мелони каза вчера, че е необходимо да бъде чут призивът на папа Франциск за предприемане на действия, за да бъдат спрени трафикантите на хора след инцидента отпреди малко повече от седмица, при който 70 души загинаха, след като кораб с мигранти потъна край Калабрия, предаде италианската новинарска агенция АНСА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1595

„Думите на Светия отец са призив към всички институции“, написа Мелони във Фейсбук.

„Нашето правителство върши своята част от работата, продължавайки да използва всичките необходими сили, за да се бори с трафика на хора и да прекрати смъртните случаи в морето“, каза тя.

Папата каза по време на молитвата Ангел Господен, че трафикантите на хора трябва да бъдат спрени и изрази мъката си от бедствието край калабрийското градче Кутро.

„Може ли трафикантите да бъдат спрени и възможно ли е да не продължават да погубват животите на толкова много невинни хора?“, каза понтификът от Аржентина.

Джорджа Мелони: Речта на Путин беше пропаганда

„Може ли чистите води на Средиземноморието никога вече да не бъдат окървавявани от такива драматични инциденти?“, попита папа Франциск.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1595

Водещи новини

Още новини