Германия дава над 350 генератори на Украйна

Getty Images
share

Германия ще достави "над 350 генератори" на Украйна, чиято енергийна инфраструктура е частично унищожена от руските удари, обяви днес говорител на правителството, цитиран от Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13392

Канцлерът Олаф Шолц е говорил с украинския президент Володимир Зеленски и "го е уверил в допълнителната подкрепа в краткосрочен план" , обяви в комюнике Щефан Хебестрейт, уточнявайки, че германската помощ в енергийната област до момента е на стойност 56 милиона евро. 

Германският канцлер е "осъдил продължаващите бомбардировки и е уверил Украйна  в допълнителната подкрепа в краткосрочен план", каза говорителят. 

Олаф Шолц е "потвърдил отново, че Германия ще продължи да подкрепя Украйна, включително в областта на въздушната отбрана и дългосрочното възстановяване", заключава Щефан Хебестрейт.

Бивш енергиен министър на Украйна: Разрушена е 50% от украинската енергосистема

Русия започна от началото на октомври мащабна кампания на масирани ракетни удари, насочени срещу енергийната инфраструктура на Украйна. Според цитираните от украинското правителство данни между 25 и 30 на сто от тази инфраструктура е била повредена, пише БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13392

Водещи новини

Още новини