Столтенберг: Украйна ще получи в близките дни системи за борба с дронове

Getty Images/Guliver
share

НАТО ще достави системи за противовъздушна отбрана на Украйна в близките дни, за да помогне на страната да се защити от дроновете, включително иранските, които Русия използва срещу критична инфраструктура, заяви днес генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14989

В изказване на конференция по сигурността в Берлин Столтенберг каза, че в отговор на атаките съюзниците ще увеличат доставките на системи за противовъздушна отбрана.

"Най-важното, което можем да направим, е да доставим това, което съюзниците са обещали, да се активизираме и да доставим още повече системи за противовъздушна отбрана", добави той. "В близките дни НАТО ще достави системи за борба с дронове, които да противодействат на конкретната заплаха от дронове, включително ирански", каза още Столтенберг.

Руските атаки с дронове-камикадзе в Украйна продължават

Ирански официални представители заявиха пред Ройтерс, че Техеран е обещал да достави на Русия ракети, както и още дронове. "Никоя страна не бива да подкрепя противозаконната война на Русия срещу Украйна", заяви Столтенберг.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14989

Водещи новини

Още новини