Двама пилоти на "Air France" се сбиха по време на полет

Pixabay
share

Двама пилоти на френските авиолинии „Air France“ са отстранени от работа след като са се сбили по време на полет с маршрут Женева-Париж през юни. Това съобщава за The Guardian говорител на авиолинията.

Въпреки физическата саморазправа, самолетът е приземен безопасно.

От La Tribune съобщават, че двамата пилоти са се скарали малко след излитането на самолета и са се хванали за яките след удар от единия пилот.

Кабинният екипаж се е намесил и ги е разтървал, като един от тях е останал в пилотната кабина до самото приземяване на самолета в Париж.

Москва одобри нов полетен план за самолетите на Ер Франс до Русия и разреши пореден полет на Австрийските авиолинии

Новините за тази разправа се появяват след доклад на Френската агенция за въздушен надзор, публикуван в сряда, в който се казва, че някои пилоти на „Air France“ не уважават протоколите за безопасност.

Докладът се фокусира върху изтичането на гориво на полет на компанията, който е летял от Бразавил, Република Конго, до Париж прлез декември 2020 г. Тогава самолетът е бил пренасочен, но пилотите не прекъснали захранването на двигателя и не кацнали възможно най-бързо, както гласят процедурите, които трябва да се спазват в такива ситуации. Имало е риск двигателят да се възпламени.

Този и други подобни случаи, също споменати в доклада, показват как някои пилоти действат по лично усмотрение и не спазват установените протоколи за безопасност.

Авиолинията отбелязва, че ежедневно изпълняват хиляди полети, а докладът хвърля светлина върху едва четири инцидента в периода 2017-2020 г.

Авиокомпанията "Ер Франс-Ка Ел Ем" получи 2,256 милиарда евро от продажбата на акции

От друга страна, организации на пилотите на „Air France“ защитават действията на летците на авиолинията в подобни извънредни ситуации и твърдят, че всички пилоти взимат доста на сериозно безопасността по време на полетите.

Междувременно Агенцията е в процес на проучване и на друг инцидент на авиолинията, този път от месец април, когато при извършване на полет от Ню Йорк към Париж е възникнал проблем с управлението на самолета непосредствено преди кацането му във френската столица.

Водещи новини

Още новини