"Райънеър" ще наеме и обучи 500 нови пилоти във Франция

Pixabay
share

Ирландската авиокомпания "Райънеър" (Ryanair) обяви днес, че стартира програма за набиране и обучение на до 500 нови пилоти във Франция в рамките на предвиденото наемане на персонал, съпровождащо възстановяването на въздушния трафик. Това съобщи в комюнике авиопревозвачът, цитиран от Франс прес.

Тази програма е в партньорство с "Астънфлай" (Astonfly), една от най-големите частни школи за пилоти във Франция и ще позволи на компанията да продължи да привлича висококвалифицирани професионални пилоти, за да поддържа растежа си в Европа, уточни нискотарифният авиопревозвач. 

Това наемане на персонал се вписва в по-мащабна програма на компанията за набиране на нови служители, оповестена миналото лято и включваща обучение на хиляди пилоти за полетите  с новите самолети "Боинг 737 МАКС“ (Boeing 737 MAX), уточни говорител на нискотарифния превозвач пред АФП.

"Райънеър" ще наема до 1000 пилоти годишно през идните четири години, уточнява  в комюникето Шийнън О’Шей, отговорник за обучението на екипажите в "Райънеър“.

Новата програма, стартирала във Франция, ще предостави на авиокомпанията набор от талантливи пилоти и добри професионалисти от цяла Европа, за да отговори на нуждите на мрежата на авиопревозвача, която става все по-голяма, добави той.

Особено засегната от пандемията от COVID-19, както и целия въздушен сектор, водещата европейска авиокомпания е отчела най-лошата си финансова година през 2020/2021 със загуба от порядъка на 1 милиарда евро и обяви, че съкращава около 3000 работни места.

"Райънеър“ със загуби за 96 млн. евро през последното тримесечие

Въпреки продължаващата несигурност, породена от скока в случаите на COVID-19  в Европа, войната в Украйна и повишените разходи за живот, "Райънеър" е оптимист в дългосрочен план.

Компанията предвижда засилване на трафика през идните пет години.

В края на януари "Райънеър“ прогнозира растеж от 50  на сто  до близо 225 милиона пътници за финансовата 2026 г. спрямо 149 милиона пътници годишно преди пандемията.

Водещи новини

Още новини