Лидери на ЕС и НАТО осъдиха атаката срещу Запорожката АЕЦ

Getty Images, архив
share

Германският канцлер Олаф Шолц каза, че е бил информиран от украинския президент Володимир Зеленски за пожара в атомна електроцентрала през нощта и че непосредствените страхове от последствията не са се оправдали, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13586

„Разговарях с президента Зеленски, който ми се обади през нощта“, каза германският канцлер пред репортери по време на посещение на команден център на Бундесвера, разположен близо до Берлин.

„Към момента знаем, че всички тези опасности бяха избегнати и че огънят е избухнал в административна сграда“, каза Шолц. 

Руснаците са овладели контрола над Запорожката АЕЦ

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че руската атака срещу Запорожката атомна електроцентрала показва безразсъдността на инвазията, предаде ДПА. Столтенберг направи изказването си по време на среща с американския държавен секретар Антъни Блинкън с външните министри от страните членки на НАТО в Брюксел.

Италианският премиер Марио Драги осъди руската атака срещу ядреното съоръжение и я нарече „нападение срещу сигурността на всички“, предаде Ройтерс. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13586

Водещи новини

Още новини