11-годишна роди неочаквано за шок на родителите ѝ

Pixabay
share

Момиче от Великобритания роди първата си рожба на 11-годишна възраст за изненада на всички в семейството ѝ в началото на юни, превръщайки се в най-младата регистрирана родилка на територията на Обединеното кралство. Въпреки ранната възраст и майката, и детето ѝ са в добро здравословно състояние.

От семейството ѝ заявили пред социалните служби, че изобщо не са знаели, че е бременна и са започнали собствено разследване по случая. Роднина на родилката сподели в интервю за в-к "Сън", че всички са шокирани от събитието и все още има много въпроси, чиито отговори се търсят. По думите му най-важното към този момент е, че и майката, и детето са добре.

Рекордните 21 бебета са се родили за 24 часа в Първа АГ болница в столицата

Д-р Карол Купър обясни, че това е може би най-младата родилка на Острова и допълни, че обикновено на тази възраст (11 год.) децата започват да навлизат в пубертета. Той разкри още, че е истинско чудо, че новороденото се е родило здраво предвид възрастта и лекото тегло на родилката.

Досега най-младата родилка във Великобритания беше Треза Мидълтън, която роди през 2006 г. на 12-годишна възраст след изнасилване от своя брат. Най-младите родители във Великобритания пък са момиче на 12 г. и момче на 13 г., чиято първа рожба идва на бял свят през 2014 г.

Водещи новини

Още новини