Шестокласник скочи от прозорец на училище

pixabay
share

Главният инспектор по образование на Букурещ Йонел Пушкаш бе уволнен днес, след като нарече "обикновена игра" инцидент, при който ученик скочи от прозорец в училище, съобщават румънските медии, цитирани от БТА.

Преди два дни ученик от 6-и клас в гимназия в Букурещ скочи от прозорец, намиращ се на 5 метра височина. В момента детето е в добро състояние в болница "Мари Кюри" в румънската столица.

Веднага след инцидента главният инспектор по обравозание Йонел Пушкаш заяви: "Обикновена игра...Какво да ви кажа... нервирал се е. Споменал е, че е изпил една кола. Чисто и просто се е затичал и скочил от прозореца". Министърът на образованието Сорин Къмпяну заяви днес, че главният инспектор по образование е уволнен заради това изявление.

Ученичка от Русе изчезна след матура, водолази търсят тяло

Министърът нарече случилото се "драматичен инцидент". По думите му "нуждата от емпатия в момента е още по-голяма на фона на загубите в емоционален план, понесени заради пандемията".

"Главният инспектор каза, че това е просто игра, след като децата пили разхладителна напитка. Когато един ученик се хвърли от прозорец не е игра. Детето е паднало от пет метра височина. Подобен жест не може да бъде третиран като обикновена игра. Съжалявам, че колега направи това изявление", каза министърът на образованието. Той е поискал от училището информация за контекста на случката.

Министърът подчерта, че в настоящия момент нуждата от педагогически съветници е по-голяма от всякога. Според някои информации детето е скочило от прозореца, защото е било нападано от съученици. Директорката на училището заяви, че не става дума за систематичен тормоз.

Инцидентът е станал през междучасието, когато дежурният учител е бил в коридора. Днес съучениците на момчето са продължили учебната си програма, но ще имат нужда и от психологическа помощ. В училището е започнато дисциплинарно разследване.

Водещи новини

Още новини