Британци изнасилвали дете 6 години

share

Деветима британци са задържани по обвинение в сексуална експлоатация на невръстно момиче до Манчестър.

Освен това арестуваните са заподозрени в организиране на мрежа за детска проституция , съобщи британският вестник “Гардиън”. Престъпниците са малтретирали момичето в продължение на 6 години, започвайки от 2005 г., когато жертвата е била още малка. Извършителите на ужасното престъпление са на възраст между 24 и 38 години.

Техните арести са извършени във връзка с присъдите на други девет престъпници, обвинени в търговия с деца.

Наказанията, обявени на 9 май, предизвикаха протести сред ултрадесните групи в Манчестър, защото в делото свидетелите са били бели, а обвиняемите – азиатци.

Въпреки недоволството, градският съд настоя, че подсъдимите не са избирали жертвите си по расов признак.

Служителите на реда заявяват, че новите арести не са непосредствено свързани с деветимата осъдени азиатци от Рочдейл, вкарани в затвора заради сексуална експлоатация на бели момичета на възраст около 13 г.

В хода на съдебния процес срещу тях пет момичета дадоха показания, че са били зверски малтретирани в периода от 2008 до 2010 г. Също така полицията смята, че най-вероятно общият брой на жертвите е 47.

Обявявайки присъдата в Ливърпул, съдя Джералд Клифтън заяви, че осъдените мъже са се отнасяли с момичето, като “с нищожество, незаслужаващо уважение”. Полицията проучва дали има връзка между двете престъпни групи, пояснява 24 часа.

Водещи новини

Още новини