Експлозия избухна във френския град Бордо

Туитър
share

Взривът е станал в събота в жилищна сграда в централната част на Бордо в Югозападна Франция. Това съобщи телевизионният канал BFM, цитиран от TACC

Според противопожарната служба на града най-малко трима души са ранени при експлозията, а други двама души все още са в неизвестност.

Според BFM инцидентът е станал на един от горните етажи на сграда, разположена в квартал Шартон, близо до площад "Пикар". Взривната вълна е счупила витрините на близките магазини.

Според вестник Sud Ouest експлозията е довела до разрушаване на една жилищна сграда. Изданието съобщава, че пристигналите на мястото служители на противопожарната и спасителна служба са оказали помощ на петима жители. Има опасност от срутване на още няколко сгради. В руините на разрушена къща спасители с кучета търсят хора, които може да са се озовали под отломките.

Според вестника взривът е станал в частен гараж, разположен до жилищна сграда. Най-вероятната причина за трагедията е експлозията на газ за битови нужди, отбелязва вестникът.

Водещи новини

Още новини