Масови протести в Армения, демонстрантите искат оставката на премиера Пашинян

Getty Images/Guliver (архив)
share

Масови протести в Армения с искане за оставката на премиера на страната Никол Пашинян. Недоволните искат той да се оттегли заради споразумение за Нагорни Карабах. 

Към момента лидерите на опозицията в Армения призоваха участниците в протестната демонстрация пред сградата на парламента да се разотидат и да чакат по-нататъшни указания, предаде ТАСС.

Представител на партия "Дашнакцутюн" съобщи, че веднага след полунощ опозицията ще свика пресконференция и ще обяви своите по-нататъшни решения, цитира БТА.

Техеран: Готови сме да посредничим за мир в Нагорни Карабах

Митингът в центъра на Ереван бе свикан от 17 опозиционни партии с искане за оставката на премиера Никол Пашинян и за извънредно заседание на законодателния орган.

Протестите избухнаха, след като президентът на Русия Владимир Путин, президентът на Азербайджан Илхам Алиев и арменският премиер Пашинян подписаха съвместна декларация за пълно прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах.

Арменското министерство на отбраната и Генералният щаб на Армения заявиха вчера, че въоръжените сили на републиката ще спазват постигнатите договорености и призоваха народа да се въздържа от действия, дестабилизиращи положението в страната. Президентът на Армения Армен Саркисян обяви начало на политически консултации за обсъждане на създалото се положение.

Демонстрацията бе показвана в реално време от местни новинарски сайтове. Протестиращите настояваха до полунощ Пашинян да подаде оставка. Те преградиха централния булевард Баграмян. Сградата на парламента бе отцепена от полицията.

Водещи новини

Още новини