Мистерия със залавянето на убиеца от Тулуза

share

Операцията на френската полиция по залавянето на Мохамед Мерах, убиецът на три деца и мъж в еврейското училище в Тулуза потъна в мистерия.

Първо Би Би Си предаде, която се позова на френската телевизия, че 24-годишният френски гражданин от алжирски произход е заловен. По-късно британската медия посочи, че френската телевизия, съобщила първа новината се отрекла от подадената информация. Вътрешният министър Клод Геан също не потвърди ареста на убиеца.

Най-малко 300 елитни полицаи започнаха тази нощ акция в южния френски град Тулуза по издирването на стрелеца, който уби три деца и един учител пред местното еврейско училище. Мерах бил свързан с "Ал Кайда”, се намираше в обсадената от полицията сграда, съобщи пред АФП източник, свързан с разследването. По неговите думи, трима полицейски служители са били леко ранени по време на операцията. Геан по-рано сподели, че Мохамед бил познайник на полицията в Тулуза за криминална дейност. „Това лице е пътувало до Афганистан и Пакистан в миналото, където се обучавал в лагери на екстремисти. Мохамед е искал да отмъсти за палестинските деца и да удари френската армия”, поясни министърът.

"По-рано днес бе задържан братът на заподозрения", допълни Геан. В колата на младежа се били открити експлозиви, обясни вътрешният министър. Друг брат на убиеца се е предал доброволно. По-късно две сестри бяха прибрани в полицията, каза Геан.

 

Водещи новини

Още новини