Три деца и мъж разстреляни в еврейско училище във Франция (обновена и снимки)

share

Най-малко четирима души загинаха при стрелба край еврейско училище  Франция, предаде Би Би Си.

Неизвестен мъж е нахлул в двора на училището с черен скутeр и започнал да стреля напосоки. Съобщава се за две убити деца и преподавател в училището. Той се казва Джонатан Сандлер и имал и израелско гражданство. Полицията казва, че при стрелбата в образователната институция на религиозната общност в южния град Тулуза са ранени няколко души. По първоначални данни на местната полиция пострадалите са деца. Един от ранените ученици е починал от раните си, допълва британската медия. По-късно бе съобщено, че загиналите деца са били на възраст три, шест и десет години.

Френският вътрешен министър Клод Геан издаде заповед за затягане на мерките за сигурност около еврейските културни институции и замина за мястото на трагедията. Президентът на страната Никола Саркози обяви, че ще отпътува за Тулуза и нарече престъплението "национална трагедия". Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви, че осъжда престъплението.

Това е второто въоръжено нападение в района. Миналата седмица неизвестен застреля трима военни, припомня британският в. Телеграф. Според АФП има връзка между двете нападения.

Водещи новини

Още новини