Хърватинът, хвърлил свои деца: Боря се с демони

Getty (архив)
share

Боря се с демони. Това е казал хърватинът, който вчера хвърли четири от децата си от дома си в остров Паг, написа местният в. Вечерни лист.

Мъжът вчера даде показания пред полицията в адриатическия град Задар. "Аз се боря с демони", каза той и млъкна. Изданието разкри подробности около личността на човека, чиито действия разтърсиха и най-младата членка на Европейския съюз, и региона.

Той се казва Йосип Роджак и е роден преди 54 години в северния хърватски град Вировитица. Мъжът е имал проблеми с психиката, но не е бил хоспитализиран. За Роджак също е известно, че е работил в Германия. След завръщането в родината си той е нямал постоянни източници на доходи. Хърватинът също е бил разследван за кражби на автомобили.

"Вечерни лист" съобщи още, че Роджак има още едно дете. "Момичето вече е пълнолетно и живее в защитено жилище", допълни вестникът.

Мъжът вчера хвърли от балкон на дома си четири деца между три и осем години. Най-голямото от тях – момиченце - бе преместена от Задар в Загреб, където лекарите продължават да се борят за неговия живот.

 

Водещи новини

Още новини