Заклаха еврейска активистка срещу имигрантите-изнасилвачи в Германия

gettyimages (архив)
share

Трупът на 29-годишната активистка срещу имигрантите-изнасилвачи Ирина Айзина бе открит в западния германски град Франкфурт на Майн, написа британският в. Дейли мейл.

Трупът на родената в молдовската столица Кишинев еврейка бе намерен преди месеци от жител на икономическата столица на Федералната република, който е разхождал кучето си в района. Мъжът подаде сигнал на полицията, която установи, че Айзина е била убита с множество прободни рани. Специалистите са могли да установяват самоличността на жертвата едва вчера.

По случая бе арестуван местният бизнесмен Ян Мей, за когото се смята, че е бил любовник на младата жена. Двамата трябваше да се явят в съд през юни заради даване на лъжливи показания.

Айзина и Мей станаха известни в страната с кампанията си срещу мюсюлманските имигранти, които нападнаха германки със сексуален мотив. Жената и мъжът дадоха през януари 2017 г. интервю пред германски таблоид. Мей разказа как е спасил Айзина от тълпа мюсюлмани, които са искали да я изнасилят на централна улица във Франкфурт на Майн.

Местната полиция започна разследване на информацията, но не намери потвърждение на твърденията. Двойката бе призована пред магистратите.

Водещи новини

Още новини